Sodeloval je na turnejah večjih produkcij - opera Lakme (Ciper, Afrodita Paphos Festival, Osaka Festival Dvorana Osaka, Aichi Prefectural Art Theater Nagoya, Tokyo Bunka Kaikan), balet Arhitektura tišine (Esplanada Theatre, Singapure Arst Festival), opera Renske Ninfe (St. Poelten Austria, Winterthur Switzerland, Bolzano, Italija) idr.


Leta 2004 je prejel eno najpomembnejših nagrad na področju gledališkega ustvarjanja pri nas -  39. Borštnikovo nagrado za oblikovanje svetlobe v gledališki predstavi Iskanje izgubljenega časa, v režiji Dušana Jovanoviča.


Z oblikovanjem svetlobe se profesionalno ukvarja že od leta 1994, leta 2006 pa se je odloči za pot samostojnega kulturnega ustvarjalca na področju oblikovanja svetlobe. Kot dolgoletni vodja Oddelka scenske razsvetljave v Cankarjevem domu je skrbel za avtorske projekte, opremo prostorov ter bil član projektne skupine za pripravo poklicnih standardov za nacionalne poklicne kvalifikacije RS - poklic osvetljevalec in oblikovalec osvetljave.


Danes se posveča pretežno avtorskim projektom na področju uprizoritvenih umetnosti, svetovanju, izobraževanju in izvedbi drugih odrskih dogodkov.


slo  / eng

Andrej Hajdinjak je kot oblikovalec svetlobe sodeloval pri več kot 200 dramskih, plesnih, baletnih, opernih, koncertnih ter komercialnih produkcijah doma in v tujini ter se, kot oblikovalec svetlobe, podpisal pod številne priznane projekte z uveljavljenimi domačimi in tujimi ustvarjalci. Med drugimi pod opero Renske nimfe in Julie v režiji Manfreda Schweigkoflerja, opero Tosca v režiji G. H. Seebacha, opere Lakmé, Hofmanove pripovedke in Knez Igor v režiji Plamena Kartaloffa, balete Arhitektura tišine, Radio and Juliet in PretaPorte v koreografiji Edwarda Cluga, opero Carmen v režiji Charlesa Roubauda, opero Don Kihot v režiji Thomasa Schulte Michelsa, opero Faust v režiji Alessia Pizzecha, razstavo Alana Hranitelja Jesen Zima, opero Tri Oranže v režiji Vita Tauferja, balet Vojček v koreografiji Staša Zurovaca, tragedijo Medeja v režiji Tomaža Pandurja, nekatere proslave ob Dnevu državnosti RS; podelitve Prešernovih nagrad in številne druge projekte.

Sodeluje s številnimi kulturnimi ustanovami kot so Theatro Comunale Bolzano, National Opera and Baleta Sofia, SNG Opera in balet Ljubljana, SNG Opera in balet Maribor, Mestno gledališče Ljubljansko, Mladinsko gledališče, Jugoslovansko dramskog pozorišta (JPD), Plesni teater Ljubljana, Hrvatsko Narodno Kazalište (HNK) Zagreb, HNK Rijeka, Slovensko ljudsko gledališče Celje, Koreodramo, Betontanc in drugimi.

© Andrej Hajdinjak. Avtor fotografije: Ivan Vinovrški, za SNG Maribor